Cardul de credit: caviarul finanțelor

Un card de credit îți poate satisface multe pofte. Trebuie însă “comandat” cu grijă, altfel riști să-ți strice buna dispoziție pe termen lung. Poți folosi cardul de credit la cumpărături, în special pentru achiziții de valori mari, oferindu-ți flexibilitatea de a plăti pe o perioadă mai lungă de timp.

Există mai multe tipuri de carduri de credit. Folosește Selectorul de carduri de cumpărături pentru a afla ce soluție ți se potrivește cel mai bine.

Avantajele cardului de credit:

  • Banca îți pune la dispoziție o sumă mai mare de bani, cu o perioadă de grație – adică fără niciun cost (56 zile la Raiffeisen Bank)
  • Dacă folosești banii pentru tranzacții la comercianți și rambursezi la timp, nu plătești nimic în plus
  • Poți face cumpărături consistente în 12 sau chiar mai multe rate, fără dobândă
  • Beneficiezi de asigurări de călătorie
  • Ai acces la programe de loialitate într-o rețea de magazine partenere
  • Plătești dobândă numai în cazul în care nu rambursezi datoria integral până la data scadentă și în cazul în care retragi cash pe credit de la bancomat

 

Ca orice alte excese financiare, și plățile cu cardul de credit pot fi periculoase, dacă nu sunt folosite cu măsură. Dacă observi că folosești acest tip de card tot mai mult și nu reușești să rambursezi la timp suma cheltuită, e timpul să-ți analizezi obiceiurile de consum. Încearcă să-ți achiți și închizi conturile, pentru a evita o încurcătură mai mare și învață să-ți faci un buget pe care să îl respecți.

Împarte aperitivul:

Mai multe aperitive financiare