Alex Trif

Cel mai bun sfat financiar l-am primit de la mama: nu te zgârci

”Gestionarea banilor personali îmi conferă sentimentul de independență”

Faimos pe Tik Tok datorită celebrelor coregrafii și tranziții video pe care le-a adoptat încă de la început, Alex Trif a preluat provocarea #MoneyBistro de a-și testa sănătatea portofelului dând BAC-ul financiar. Pe Tik Tok, Alex a împărtășit cu comunitatea sa și câteva sfaturi practice, învățate acasă, despre cum să îți organizezi lunar veniturile și cheltuielile.

Spune-ne, în primul rând, care este rezultatul obținut la BAC-ul Financiar și dacă ai fost surprins de acesta?

Gurmand moderat… Hmm… Adevărul este că sunt surprins de rezultat pentru că mă descrie aproape în totalitate. Am o slăbiciune pentru micile ieșiri în oraș, dar în același timp încerc să și economisesc.

Care este cel mai bun sfat financiar pe care l-ai primit și de la cine este acesta?

Cel mai bun sfat financiar pe care l-am primit este de la mama: nu te zgârci. Este clar că trebuie să economisim, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la orice dorință. Satisfacerea anumitor dorințe ne face să ne simțim mai bine, mai fericiți și motivați, deci ne ajută să fim mai productivi.

Gestionarea banilor personali – îți provoacă indigestie sau satisfacție?

Satisfacție. Gestionarea banilor personali îmi conferă sentimentul de independență. Fun fact: gestionarea banilor este o acțiune constantă pe care o practicăm în mod involuntar și pornește de la orice achiziție pe care vrem să o facem.

Cum îți administrezi bugetul lunar?

Din moment ce eu nu am un venit constant, îmi stabilesc obiectivele financiare din timp. Încerc să pun în balanță atât nevoile, cât și dorințele mele. Urmează perioada de studenție și o să fie nevoie să îmi administrez lunar bugetul pentru viitoarele cheltuieli pe care o să le am.

Card sau cash?

Card! De foarte mult timp am înlocuit termenul de cash cu cardul. Cardul este cea mai eficientă, ușoară și rapidă metodă de a achiziționa ceva, iar noile aplicații de pe mobile pe care băncile ni le-au pus la dispoziție sunt foarte utile, mai ales pentru mine care am mereu telefonul oriunde merg.

Ai un plan de economisire?

Deși ar trebui, nu am un plan de economisire. Rutina mea nu este una fixă, am foarte multe cheltuieli spontane, fie că ies în oraș, fac un scurt trip (o calatorie scurta) cu prietenii în alt oraș, merg la film sau shopping. Consider că timpul și experiența vor fi factorii principali care o să mă ajute să-mi gestionez pe viitor bugetul.

Împarte aperitivul:

Mai multe aperitive financiare