Asigurare

De ce asigurarea poate fi o investiție?

Asigurarea de viață îți poate oferi și protecție financiară

Îți asiguri mașina, casa, dar nimic nu este mai important decât viața și abilitatea ta de a munci. Prin urmare, e firesc să te gândești și la propria asigurare, ca parte din planul tău financiar. Atunci când alegi asigurarea de viață potrivită, analizează din perspectiva unei investiții pentru siguranța ta financiară.

Convingerile care ne împiedică să facem o asigurare:

  • sunt singur și nu am oameni care depind de mine, deci nu are sens să îmi cumpăr o asigurare de viață
  • dacă am probleme de sănătate, nu mă asigură nimeni
  • asigurările de viață sunt scumpe
  • sunt tânăr, nu am nevoie de asigurare de viață
  • doar capul familiei are nevoie de o asigurare

Ne dorim ca pe parcursul vieții să nu fim expuși riscurilor acoperite de o asigurare. Mulți dintre noi ne gândim că „Mie nu mi se poate întâmpla”. Totuși, asigurarea trebuie privită ca pe un fond de urgență, pe care-l construim pentru a acoperi cheltuielile neprevăzute. Astfel, o asigurare de viață este modalitatea prin care o companie de asigurări va acorda despăgubiri beneficiarului sau beneficiarilor acestei polițe, în cazul producerii unui eveniment nefericit (deces, invalidități permanente sau temporare, șomaj, boli grave, etc.). Indiferent de convingerile pe care le ai, depinde doar de tine să fii protejat și în același timp, să îi protejezi pe cei dragi ție.

Ce oferă o asigurare de viață?

Siguranța în situațiile în care există incertitudini față de propriile venituri sau locul de muncă

Confort emoțional, pentru că îți protejează familia în cazul producerii unor evenimente imprevizibile

Protecție financiară, atunci când există o scădere serioasă a veniturilor

În plus, poate fi comod și rapid, pentru că plata primelor de asigurare se poate face odată cu rata creditului, dacă optezi pentru asta.

Ce reprezintă asigurările atașate produselor bancare?

Aceste tipuri de asigurări sunt opționale și presupun planuri de protecție pentru veniturile tale, pe care le poți atasa unui credit nou sau în derulare. Asigurarea este valabilă pe întreaga perioadă a creditului sau atât timp cât produsele bancare pe care le deții sunt în vigoare.

Ce riscuri acoperă asigurările atașate produselor bancare?

Indiferent de tipul produsului bancar pe care îl deții, decesul este principalul risc acoperit de o poliță de asigurare. Dacă se produce decesul persoanei asigurate, asiguratorul va plăti suma rămasă de rambursat din totalul de credit către instituția bancară la care s-a accesat creditul. Același lucru se întâmplă și în cazul invalidității totale permanente.

Pentru cazurile de invaliditate totală temporară (concediu medical prelungit), pierderea involuntară a locului de munca (șomaj) sau spitalizare, asiguratorul acoperă totalul lunar de plată, pentru un anumit număr de luni.  

Cum pot încheia o asigurare?

Asigurările atașate produselor bancare pot fi accesate ușor, în agențiile Raiffeisen Bank, odată cu produsul bancar sau oricând pe perioada de desfășurare a acestuia.

Cum pot achiziționa o asigurare individuală, independentă de produsele bancare pe care le am deja?

Urmărește www.moneybistro.ro, unde vom dezvălui în curând mai multe informații despre cum poți să achiziționezi o asigurare UNIQA pe www.raiffeisen.ro/asigurari-online, potrivită nevoilor tale.

Împarte aperitivul:

Mai multe aperitive financiare