Asigurari viata sanatate optim

Rezoluțiile financiare pentru 2022

Fă-ți planuri realiste pentru stabilitate financiară

Viitorul este locul unde ne vom petrece tot restul vieții, de aceea e important să ne facem planuri de viitor, recomanda Mark Twain. Statisticile arată că doar 4% dintre oamenii care-și propun rezoluții de inceput de an reușesc să le realizeze. Unul dintre motive este că luăm cu noi dorințele care nu au fost bifate în anii trecuți, în speranța că le vom îndeplini în noul an.

În momentul când punem pe foaie sau într-un excel dorințele pentru următoarele 6-12 luni, setarea unor planuri realiste ne ajută să le îndeplinim mai ușor. Un alt pas este să recunoaștem că aceste dorințe sunt diferite în fiecare an, în funcție de cum ni se schimbă și realitatea în care trăim. Nu ne mai gândim cum să suplimentăm venitul pentru a explora un nou continent. Perioada de pandemie ne-a făcut conștienți de importanța sănătății și siguranța familiei noastre. Nu e de mirare că, potrivit unui studiu Reveal Marketing Research, 7 din 10 români își doresc ca 2022 să fie un an mai bun din punct de vedere financiar.

Mai multă stabilitate financiară

„Să câștig mai mulți bani” e unul dintre obiectivele cel mai des întâlnite. Majoritatea se gândește la creșterea venitului în conturi. Puțini însă învață cum să-și facă un buget, cum să-și crească economiile sau chiar cum să-și protejeze câștigurile sau proprietățile pe care le au acum. Prin urmare, stabilitatea financiară poate fi atinsă într-un an dacă reușim să ne organizăm veniturile într-un buget și să vedem ce cheltuieli dau dureri de cap portofelului virtual.

Stabilitatea financiară înseamnă și siguranța viitorului. Așadar, această rezoluție ar putea să includă și o asigurare pentru locuință, o asigurare de viață pentru șomaj sau chiar una pentru riscurile cibernetice, cum ar fi furtul de date de pe card sau parole.

Sănătate, că-i mai bună decât toate

E poate una dintre cele mai întâlnite urări când ne întâlnim cu familia extinsă sau prietenii. Jumătate dintre români spun că în 2022 au în vedere și îmbunătățirea stării de sănătate. Unii și-au propus să facă mai mult sport, să atingă cei 10.000 de pași recomandați zilnic sau să mănânce mai sănătos.

Grija pentru sănătate ar trebui să înceapă cu prevenția, cu un control medical periodic și chiar cu semnarea unei asigurări de sănătate. Unele tipuri de asigurări de sănătate acoperă și îmbolnăvirile de Covid-19, iar o astfel de soluție accesibilă de a ne proteja în fața riscurilor ne ajută și să economisim.

Reușita rezoluțiilor

Nu există o modalitate sigură pentru o planificare strategică fără cusur pentru viitor. Cercetătorii au studiat cauzele abandonării obiectivelor, dar și ceea ce îi face pe oameni să rămână motivați în respectarea rezoluțiilor pentru noul an. Printre acestea, cele mai importante ar putea fi:

  • Înainte de a-ți seta un obiectiv, analizează-ți nevoile și stilul de viață.
  • Fă pași mici în fiecare zi, pentru a putea atinge un obiectiv mare. Dacă vrei să-ți protejezi familia de posibile evenimente neprevăzute, analizează tipurile de asigurări de pe piață: de sănătate, pentru locuință sau de viață pentru șomaj.
  • Propune-ți obiective SMART, adică să fie specifice și clare, să poată fi măsurate, accesibile, relevante stilului tău de viață și încadrate într-un perioadă de timp.
  • Re-evaluează rezoluțiile în fiecare trimestru sau la jumătatea anului, pentru a avea un tablou general despre propriile reușite sau ce ai putea să mai incluzi ori să scoți din listă.

 

Și nu e neapărat să începi realizarea obiectivelor de luni, o poți face chiar acum!

Împarte aperitivul:

Mai multe aperitive financiare