shoppingul de black friday

Shoppingul de Black Friday cere cumpătare

Cum să faci față ofertelor de shopping

Cumpărăturile online au crescut vertiginos în ultimile luni, câștigând tot mai mult teren datorită varietății de produse disponibile doar la un click distanță, absolut comodă. Ai posibilitatea de a verifica oferta la mai mulți furnizori într-un timp scurt și poți comanda de oriunde, chiar și când urci pe munte, dacă ai acces la internet.

Pe de-o parte, când vorbim de cumpărături, nimic nu poate înlocui experiența de a merge în magazine și de a alege produsele după bunul plac, de a atinge materialul unei cămăși sau de a testa ultimul gadget. Pe de alta parte însă, o ofertă bună se cunoaște după raportul calitate-preț, iar cele mai bune preturi se găsesc în mediul online.

Cel mai important eveniment pentru împătimiții de cumpărături este cu siguranță Black Friday, care se desfășoară la mijloc de noiembrie. Comercianții se întrec în oferte și reduceri masive de preț, un scenariu care te poate copleși, navingând sub presiune printre zeci de oferte, ratând ocazia de a achiziționa produsul dorit la cel mai bun preț.

Iată câteva sfaturi pentru a prinde cea mai bună ofertă de Black Friday

  • Fă-ți o listă în avans cu produsele pe care plănuiești să le cumperi și setează-ți un buget maximum pe care îl poți cheltui
  • Verifică prețurile cu o lună înainte de vinerea neagră; vei evita, astfel, ofertele false cu reduceri incredibile
  • Pune în coș produsul dorit, dacă ai un comerciant favorit
  • Salvează-ți datele de plată și livrare în website-ul comerciantului pentru o plată rapidă. Cantitățile sunt limitate de Black Friday, așadar asigură-te că nu pierzi timp cu formulare de comandă și că ești printre primii cumpărători

Siguranța online

Fă-ți temele. Înainte de a face o achiziție, citește recenzii pentru a afla ce spun alți cumpărători despre comerciant sau produsele pe care le oferă. De asemenea, este o idee bună să apelezi telefonic comerciantul pentru a confirma că este legitim, în cazul în care nu este unul cunoscut și cu o reputație bună deja construită.

Cum returnezi produsele

Dacă te răzgândești și consideri că te-ai grăbit să achiziționezi vreun produs, poate din cauza prețului redus, și ai realizat că nu ai cu adevărat nevoie de el, există o cale de întoarcere.

Majoritatea comercianților oferă posibilitatea de retur în 14-30 de zile, așa că asigură-te că te încadrezi în acest termen. Verifică ce politică de retur și condiții practică comerciantul tău și vezi dacă te încadrezi pentru a înapoia produsele și a primi banii înapoi sau un voucher de cumpărături.

De asemenea, dacă produsul ajunge la tine deteriorat sau distrus vânzătorul este cel care suportă pierderea. Poți solicita în acest caz schimbul cu un nou produs sau poți renunța la contractul de achiziție.

Prin urmare, deși unii comercianți nu permit acest lucru, ai dreptul să verifici la momentul primirii coletului dacă produsul din interior este în cea mai bună stare, astfel încât ulterior să nu existe probleme.

Regulile privind garanțiile se aplică indiferent de modul în care sunt achiziționate produsele și de prețul acestora, așa că vei beneficia de garanție și plasând online o comandă.

Spor la cumpărături sigure și la oferte bune!

Împarte aperitivul:

Mai multe aperitive financiare