SMART este când faci shopping online în siguranță

Când facem cumpărături online salvăm minute, ore, chiar zile în Portofelul Timpului. În schimb, există și posibiliatea de a fi înșelati. Știi care e ingredientul principal pentru cumpărături online în siguranță?

Hoții cibernetici pot face multe pentru a te induce în eroare: pot crea site-uri similare cu brand-urile preferate, pot copia design-ul sau logo-ul de companie, pot să-ți copieze datele plății și să le folosească. Verifică bine fiecare pas, cui și ce informații dai. Aceste site-uri false sunt deschise pentru o scurtă perioadă de timp, iar după o perioadă dispar, pur si simplu.

Fă banking în siguranță

Folosește Wi-Fi securizat. Evită să faci achiziții din rețele publice, cum ar fi de la cafenea sau din aeroport. Salvează produsele dorite în coșul online și cumpără mai târziu.

Activează-ți autentificarea în doi pași. Vei aproba tranzacția finală prin datele biometrice sau doar după ce-ți validezi parola în aplicația de banking. Autentificarea în doi pași îți protejează portofelul virtual la fel ca chip-ul de pe cardul fizic.

Ce înseamnă să faci cumpărături SMART? Când faci plăți securizate și respecți bugetul lunar.

Împarte aperitivul:

Mai multe aperitive financiare